SAJTÓ

Vissza

Gyenesei Somogyot választotta


DÖNTÉS: Lamperth Mónikát tanácsadóként segíti sportügyekben

Közleményben jelentette be a Belügyminisztérium tegnap: "a szabadságáról visszatérő belügyminiszter és Gyenesei István, a Somogy megye közgyűlésének elnöke megállapodtak arról, hogy a jövőben Lamperth Mónika tanácsadójaként segíti a sportügyeket. Ez a megállapodás semmilyen tekintetben nem érinti az elnök megyében viselt közéleti funkcióit.

A tárca vezetője közli, hogy a Nemzeti Sporthivatalt továbbra is Ábrahám Attila vezeti, de az állami sportirányításban változásokat tervez. Erről először Vitray Tamással, a Nemzeti Sporttanács elnökével kíván konzultálni."

A közlemény kapcsán Gyenesei István a Somogyi Hírlapnak elmondta:

- A kormány vezetőivel, köztük a sportminisztériumot felügyelő belügyminiszterrel több alkalommal tárgyaltunk a sportirányítás megerősítéséről és az abban való személyes részvételemről. Ezek során szóba került több lehetőség, amelyeknek mindegyike főállású országos vezetői tisztséget jelentett. Végig kellett gondolnom, hogy mit miért cserélnék fel. Össze kellett vetni személyes ambícióimat, sport iránti elkötelezettségemet Somogyhoz való kötődésemmel, a be nem fejezett itteni kihívásokkal. Nem tagadom, miután emberből vagyok, mindez tetszett a hiúságomnak is. Amikor nyilvánosságot kaptak a találgatások, egy korábban soha nem érzett mértékű szeretetet, féltést, a bizalom legkülönbözőbb jeleit tapasztaltam a Somogyból hozzám írt levelekből, a személyes találkozások során. Sokan úgy érezték, hogy ezzel elhagynám őket. Miután ezer szállal kötődöm Somogyhoz, és büszke vagyok, hogy ide tartozom, rájöttem, ez a döntés nemcsak az én ügyem, hanem sokaké, másoké is. A további munka eredményességét, a csapatmunkaként megélt megyei közgyűlési feladatokat és a Somogyért Egyesület jövő évi választási sikereit egyetlen döntésemmel nem kockáztathatom. Eljöhet az ideje az új kihívások felvállalásának is. Ezért a közösen felépített közös otthont, Somogy megyét választottam az országos tisztség helyett. Rádöbbentettek arra - s ezt köszönöm -, hogy 17 év több mint hét hónap. Közigazgatási tapasztalattal rendelkezem, a sport a szívem csücske, ezért szívesen vállaltam ezt a tanácsadói megbízatást, amely nem szólít el Somogyból, ugyanakkor részt vehetek abban a munkában, amelynek eredménye, hogy a sport nem elválaszt, hanem összeköt embereket, közösségeket.

Kercza Imre

Forrás: Somogyi Hírlap, 2005. 08. 18.

Vissza